0%

ERGONOMIUTBILDNING

Varför bra ergonomi på arbetsplatsen?

Det är inte raketforskning - hur en person sitter hela dagen påverkar hur de känner sig. Under denna teknologiska tid, där vi sitter framför en skärm, stillasittande och i mindre än idealiska vinklar, betalar våra kroppar och sinnen priset i form av postural obalans, repetitiva belastningsskador, trötthet och låg moral. Det är därför vi har skapat vår djupgående arbetsplats för ergonomisk bedömning.

34 procent av alla arbetsrelaterade skador beror på sk muskuloskeletala störningar, t.ex. Ischias och musarm.

Anställda märker när företaget gör sitt bästa för att säkerställa deras hälsa och säkerhet. Om en anställd inte upplever trötthet och obehag under sin arbetsdag kan det minska omsättningen, minska frånvaron, förbättra moral och öka medarbetarnas engagemang.

Personalomsättningen (-)
48%
Sjukskrivningar (-)
58%

Hälsofrids strategi för bedömningar av ergonomi

Vi kommer att studera fördelarna med god hållning och hur du kan förhindra skador genom en ordentlig skrivbordsuppsättning och enkla sträckor. Vi kommer sedan att lägga våra rekommendationer i snabba och effektiva åtgärder - ändra din anställds arbetsstationer eller rekommendera ändringar baserat på deras specifika behov eller befintliga skador.

Vår medicinska kunskap om skador och våra år med coachning för god hållning höjer vår verkstad utöver dina vanliga ergonomiska "tutorials". Vårt program är utformat för att öka moral, lindra smärta och föka den anställdes fokus och kreativitet. Vi vet att optimal effektivitet till stor del förlitar sig på friska, glada och bekväma anställda. Arbeta enkelt och gör dig redo att känna skillnaden!

Fördelarna med ergonomiska bedömningar på arbetsplatsen:

 • Förbättrar hållningen
 • Ökar effektiviteten och moralen
 • Förhindrar arbetsskador
 • Förhöjer humöret

Ergonomi på arbetsplatsen är bra för alla:

 • Sitter vid en dator under långa timmar
 • Uppleva arbetsrelaterade värk eller smärta
 • Med dålig hållning
 • Upplev låg engagemang på jobbet

Vårt besök på ditt företag
Ergonomisk lunch och utbildning

En lunch eller annan tid hos er där vi pratar om fördelarna med god hållning, de fysiska och mentala konsekvenserna av dålig hållning och tekniker för att förbättra varje anställds ergonomiska skrivbord. Vi kommer till bordet med fördjupad medicinsk och ergonomisk expertis och vi uppmuntrar dina anställda att fråga oss allt som berör dem om deras hållning, skrivbordssättning och hur man hanterar skador genom att optimera din arbetsstation.

Vi utbildar inom ergonomiska riktlinjer, till exempel:

 • Anställda ska kunna sitta med ryggraden förlängd och nacken lång och något nedåtriktad.
 • De kan luta sätet och höja eller sänka det så att bäckenet är vinklat något framåt och knäna är något lägre än höftnivån.
 • Underarmar, handleder och händer ska vara raka och nästan parallella med golvet.
 • Huvud och överkropp är i linje, huvudet lätt böjd framåt, vänd mot framsidan.
 • Axlarna är avslappnade med överarmarna hänger normalt på sidorna av kroppen.
 • Armbågarna är nära kroppen och böjda mellan 90 och 100 grader.
 • Vi ger er en grundlig och djupdykande konversation med din personal, vilket gör att varje anställd är säker och kan optimera sin arbetsstation för fysisk komfort och mentalt fokus.

 

Individuella ergonomiska bedömningar

Inviduella utvärderingar där vi utvärderar varje anställds arbetsstation och justerar efter behov för total ergonomisk hälsa. Varje personlig bedömning av ergonomisk arbetsstation varar cirka 15 till 20 minuter och ger oss den information som krävs för att tillämpa ergonomiska bästa metoder för att minska risken för skador.

Vi tar bilder före och efter, eftersom vi har lärt oss under många år vår erfarenhet, vissa tycker att de sitter bra, men ser faktiskt mindre ut än optimala. En bild ljuger aldrig. Vi kommer att gå igenom vår djupgående arbetsstation ergonomiska utvärdering checklista som täcker allt från stol positionering och arm placering till skärmens höjd och belysning. När vi har utvärderat varje arbetsstation avser vi att minska riskerna.

Det som fungerar för en person kommer inte att arbeta för en annan. Det är därför vi finslipar till de anställdas specifika frågor och fysiska sjukdomar och arbetar för att skapa ett utrymme inriktat på varje enskild situation. Någon som lider av huvudvärk, till exempel, kommer att få andra rekommendationer än någon som har en ryggskada. Men vi tittar också på enkla saker, som om de är höger- eller vänsterhänt och deras höjd.

Våra ergonomiska utvärderingar går hand i hand med våra andra företags wellness-program som arbetsplatsyoga och stolmassageterapi, om du är intresserad av att utforma en mer upplevelse för dina anställda. För offert eller mer information:

without
https://www.halsofrid.se/wp-content/themes/hazel/
https://www.halsofrid.se/
#7dc771
style2
paged
Loading posts...
/storage/content/58/171258/halsofrid.se/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
on