0%

KIROPRAKTIK

Hälsofrids kiropraktorer undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt
diagnostiseras spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. En led
som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra
delar av kroppen. En Kiropraktor sätter människan i centrum när det gäller kost, motion, livssituation

Tekniker
Inom kiropraktiken finns flera olika behandlingstekniker. Den vanligaste tekniken kiropraktorer använder är HVLA-manipulation, samt andra tekniker används såsom mjukdelsbehandling och rehabilitering.

En HVLA-manipulation är en ledmanipulation med hög hastighet och låg amplitud. Den utförs med kontrollerad hastighet, rörelse och kraft för att öka rörligheten i leden. Detta i sin tur leder till förändrat rörelsemönster och minskad smärta. HVLA-manipulationen påverkar en leds funktion som i sin tur påverkar nervsystemet och därmed även muskulaturen.

Vad behandlar våra kiropraktorer
Besvär som kiropraktorn ofta diagnostiserar och behandlar är molande ryggvärk, ryggskott, ischias, nacksmärta, whiplashskada, huvudvärk, smärta och stelhet kring axlar och skuldror, diskproblem, domningar/stickningar och smärta i armar, ben och höft. Alla våra kiropraktorer har Socialstyrelsens legitimerade kiropraktorer

Eventuella biverkningar efter behandling
Det är vanligt att man får lite ökad smärta som kan liknas vid träningsvärk efter behandlingen som håller i sig i ca 1-2 dagar. Det är långt ifrån alla som känner av det, men kan vara bra att känna till och våra naprapater brukar informera om det vid besöket.

Träna efter naprapatbehandling
En vanlig fråga som vi får är om man kan träna efter kiropraktorbehandlingen. Svaret är oftast ja. Det beror givetvis på vad du har sökt oss för och på vilket sätt vi har hjälpt dig. Har vi hittat en potentiell skada eller liknande så är det inte aktuellt, men har du
endast fått mjukdelsbehandling i form av massage så är det oftast helt OK att träna. För att vara helt säker, fråga din kiropraktor vad som gäller för just dig och ditt besvär.

without
https://www.halsofrid.se/wp-content/themes/hazel/
https://www.halsofrid.se/
#7dc771
style2
paged
Loading posts...
/storage/content/58/171258/halsofrid.se/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
on